ישנן חברות רבות בארץ שעוסקות בקידוחים אופקיים, אבל אחד הדברים שמבדילים מי מביניהן טובה יותר הוא ההשקעה בשלב התכנון לפני שמתחילות עבודות הקידוח.
לפני שמתחילים בעבודת השטח של פרויקט קידוחים אופקיים, חשוב מאוד לבצע את שלב התכנון על הצד הטוב ביותר. הסיבה לכך היא שתכנון לוקה בחסר עלול לגרום להופעת בעיות בלתי צפויות שונות, שיהיו להן השלכות על הפרויקט כולו.
לדוגמה, בעת תכנון הקידוח האופקי יש לבדוק את סוג הקרקע בה אמורים לקדוח. לדוגמה, עבור קרקע סלעית נשתמש בציוד קידוח מסוים, בעוד עבור קרקע חולית סוג הקידוח יהיה שונה. אם, לצורך הדיון, הצוות בשטח גילה כי ציוד הקידוח אינו תואם לסוג הקרקע, הדבר עלול לעכב את הפעילות.
מי מושפע מעיכוב בקידוח?
ההשלכות של עיכוב בקידוח אינן משפיעות רק על חברת הקידוחים, אלא גם על הלקוח. הדרישה לעבודות של קידוח אופקי מגיעות מקבלנים, חברות תקשורת ורשויות מקומיות. אם ישנו עיכוב בקידוח ובפריסת התשתית, בתמונה הגדולה יותר הדבר יעכב גם את הפרויקט אותו מעוניין הלקוח לקדם. כל עיכוב כזה עולה לשני הצדדים בכסף ובזמן יקר.
היתרונות של תכנון נכון
תכנון נכון של קידוחים אופקיים לפני היציאה לשטח עם הציוד והעובדים אינו רק מונע בעיות עתידיות, אלא גם טומן בחובו מספר יתרונות חשובים, כגון:
- ביצוע העבודה במהירות.
- מינימום הפרעה לסביבה.
- חיסכון בעלויות.
לסיכום, המסקנה היא שתכנון יסודי לפני הוצאה לפועל של פרויקט קידוח אופקי יכול לחסוך הרבה כאב ראש לכל הצדדים המעורבים, כלומר גם לחברת וגם ללקוח שהזמין את העבודה. זמן זה כסף, וחבל לבזבז זמן על תיקון טעויות מהן היה ניתן להימנע מבעוד מועד.