קידוחים אופקיים הם שיטת קידוחים שנועדה לפרוס תשתיות מתחת לפני הקרקע. קידוחים אופקיים נודעים בכך שיש להם יתרונות רבים ובין היתר יכולים להתמודד עם מגוון רחב של סוגי קרקע. חברת ש.ע.ר קידוחים היא בעלת ניסיון רב בקידוחים אופקיים ובהתמודדות עם סוגי קרקע מגוונים ומאתגרים.
התמודדות עם קרקעות לקידוח
במידה רבה סוג הקרקע הוא זה שקובע איך ובאיזה אופן יתבצעו הקידוחים האופקיים. טרם העבודה יש לבצע בדיקה כוללת שבמסגרתה בוחנים את סוג הקרקע, את התשתיות הקיימות ואת סביבת העבודה. ישנם 3 סוגי קרקעות עיקריות שניתן לבצע בהן קידוחים אופקיים – קרקע סלעית וקרקע חולית.
קרקע סלעית
קרקע סלעית יכולה להופיע במגוון אזורים, בין אם הרריים ובין אם באזורים עירוניים. הקידוח בסלע מצריך ניסיון וידע משום שהוא בעייתי ומאתגר. דבר ראשון שיש לעשות טרם קידוח בקרקע סלעית, הוא להקפיד על קוטר הקידוח. הציוד המכני שאיתו משתמשים צריך להתאים לביצוע העבודה כך שיהיה גם מדויק וגם חזק מספיק.
בקידוחים מסוג זה יש גם לקחת בחשבון את הסביבה הקרובה לקידוח ולא לפגוע בתשתיות קיימות או בבניינים קיימים. כמו כן, ישנה חשיבות להיות מתואמים עם המבנה ההנדסי הקבוע ולשם כך צריך ניסיון בקידוחים בסלע ובקידוחים מורכבים.
קרקע חולית
למרות שנדמה כי החפירה בחול היא פשוטה יותר מחפירה בסלע, הדבר אינו כך. למעשה חפירה בקרקע שמרוחקת כמה קילומטרים מחוף הים מתמודדת עם אדמה הרבה פחות רכה מאדמה שסמוכה לחוף הים. על כן, הקידוח באדמה שכזאת מהווה אתגר עבור חברות הקידוח. למעשה המשימה היא שהצינורות שעוברים מתחת לאדמה יהיו יציבים ואת זה ניתן לעשות דרך קידוח שמגיע לקרקע יציבה, אשר אינה מושגת כתוצאה מאדמה רכה. ישנה חשיבות רבה לציוד הקידוח אשר מתאים לקרקע חולית ויש לערוך בדיקה יסודית של הקרקע טרם הקידוח.