לפרויקט של קידוח אופקי יש שימושים רבים, החל מהנחת התשתית לקווי ביוב ומים ועד לקידוחים שנועדו להניח קווי חשמל ותקשורת. אבל כיצד פעולת הקידוח מתבצעת בפועל?
קידוח ראשוני
בואו נניח לצורך הדיון כי הדרישה היא לבצע קידוח אופקי שיעבור מתחת לכביש מצד אחד לשני. בשלב הראשון של העבודה מציבים רכב קידוח באחד מצידי הכביש. ברכב זה יחוברו צינורות למקדח, שמכוונים מראש אל הכיוון המתאים. מטרתו של המקדח היא לחדור את שכבת הקרקע הראשונית ולהגיע לעומק הנדרש.
בדיקת תשתיות
השלב השני של העבודות מורכב מבדיקת תשתיות של איש טכני. העבודה מתבצעת מעל לפני האדמה בעזרת המכשור החדיש אשר עומד לרשותו. רק לאחר שהאיש הטכני נותן את אישורו שכל הבדיקות יצאו תקינות, רק אז אפשר להמשיך בעבודות הקידוח.
המשך הקידוח
בשלב הבא, עם סיום הבדיקות ומתן האישורים הנדרשים המקדח ימשיך במסלולו ויסלול נתיב תת קרקעי שיוביל אל היעד בצד השני של הכביש. כדי לעוזר למקדח בעבודתו הוא יקבל סיוע ממכשיר שנקרא מקדד. למקדד יש שתי מטרות מרכזיות: המטרה הראשונה היא הרחבת החור בצד השני, והמטרה הנוספת היא משיכת המקדח החוצה.
חיבור לסביבול וסיום הקידוח
בשלב הלפני אחרון של העבודה, החברה המבצעת תחבר סביבול למקדד ולמקדח. בסיועו של הסביבול הקידוח יושלם עם יצירת החור במיקום היעד בצד השני.
אמנם אלה השלבים של עבודת הקידוח עצמה, אך יש לציין כי עוד לפני עבודת השטח ישנם מספר שלבים מקדימים בתחילת הדרך אשר קשורים לתכנון הפרויקט. תכנון נכון הוא קריטי מאחר והוא עשוי למנוע בעיות שונות שעלולות להופיע בזמן העבודה, כמו כן יעזור לחסוך זמן וכסף על ציוד, כוח אדם ועוד.