כשבמצעים עבודות קידוח – קידוח אופקי, אינטגרלי או כל קידוח אחר, יש להיות ערוכים לכל תנאי שטח אפשריים. אצלנו, בישראל, ישנם שני מצבים עיקריים שבהם מתבצעת הקדיחה: קדיחה יבשה וקדיחה רטובה, בהתאם לעונות השנה (קיץ וחורף).
בחודשי החורף, בזמן שיורד גשם, הקידוח מתבצע בצורה קצת שונה מאשר בחודשי הקיץ, כשחם ויבש. בכל אופן, כשמדברים על קידוח יבש וקידוח רטוב, הכוונה, בדרך כלל, לקידוח למטרות בנייה, במהלכו מוחדרות כלונסאות אל האדמה, זאת כדי ליצור יסודות חזקים למבנה שיוקם.
בשתי השיטות – קידוח יבש וקידוח רטוב – משתמשים בציוד שונה, כשהציוד שבו נעשה שימוש במהלך קידוחים יבשים נחשב לייחודי ויקר, ולכן חשוב עד מאוד שחברה בעלת שם וניסיון תבצע עבודות קידוח מסוג זו, מסיבות רבות.
קידוח יבש
ישנם כמה שלבים קריטיים במהלך עבודות קידוח יבש, למטרות בנייה, כמו למשל שלב התכנון, שבו נקבע איך יתבצעו העבודות, למשל. השלב שלאחר מכן, השלב שבו מניחים את היסודות, חשוב לא פחות – הוא מהווה את הבסיס לכל הבניין.
כאן נכנסים לתמונה קידוחים יבשים, המכונים גם קידוחי כלונסאות. אלו מסייעים לבנות בסיס חזק ואיתן לבניין – בסיס שעליו יישען הבניין למשך שנים רבות.
קידוח רטוב
מדובר על שיטה שצברה תאוצה בשנים האחרונות, והפכה לפופולרית עד מאוד. קידוח רטוב מבוסס על בנטונייט, ונחשב ליעיל מאוד וכזה שחוסך בכוח אדם, ובכך חוסך בעלויות ובזמן. כמו כן, מדובר על קידוח שנחשב לידידותי לסביבה באופן יחסי וכזה המהווה בסיס חזק מאוד עבור מבנים.
בקידוח רטוב עושים שימוש במינרלים טבעיים, ההופכים את העיסה לצמיגים בזמן מפגש עם מים. על ידי כך, ניתן לקדוח גם כשהלחות גבוהה, מבלי לחשוש לקריסה.