שיטת קידוח אופקי היא שיטת הקידוח הפופולרית כיום בישראל. ישנן ארבע שיטות לבצע קידוח אופקי, כשבמאמר זה נעסוק בשתיים מהן: קידוח בסלע וקידוח בדחיקה.
קידוח בדחיקה
שיטת קידוח זו מיועדת, בעיקר, לעבודות בתוך העיר, והיא מתאימה לקידוח בקוטר עד 10 צול ולאורכי קידוח של עד 25 מטרים. הקידוח בשיטה זו מתבצע בעזרת מכונה קטנה, כשלפני תחילת הקידוח, כמו במקרים רבים, יש לבצע הערכה של הקרקע כדי לבחור את סוג המקדח וכמובן את הקוטר שלו. כמו כן, חשוב לבצע מיפוי של התשתיות הקיימות כדי להימנע מפגיעה בנזקים.
בשיטת קידוח זו, בניגוד לשיטות אחרות, אין צורך לחסום כבישים ולכן אין כל היערכות מוקדמת מבחינת העירייה המקומית, ואין צורך בשיטור מקומי כדי שישמור על הסדר ויכוון את התנועה. קידוח בדחיקה נחשבת לשיטת קידוח פופולרית, אשר מספקת מענה לגופים רבים במדינת ישראל, כמו למשל חברת החשמל.
קידוח בסלע
קידוח בסלע מבוצע בדרך כלל על משטחי קרקע קשים. קידוח זה דורש מקצועיות רבה מחברת הקידוח, שכן, בדרך כלל מדובר על סוג קרקע בעייתי הדורש ציוד מתקדם.
בקידוח מסוג זה רמת הדיוק חשובה עד מאוד – קוטר הקידוח נע בין 36-60 ס"מ בלבד ויש להקפיד על כך. כמו כן, יש לבצע את הקידוח באופן מאונך לקרקע כדי שהיסודות שהיווצרו יהיו חזקים.
בקידוח בסלע אין צורך לחפור לפני כן, שכן מבצעים את הקידוח באופן ישיר לסלע עצמו. הסלע בעצם מהווה את התשתית ליסודות המבנה. לאחר מכן מחדירים כלונסאות לחיזוק היסודות.