לפני שפרויקט יוצא לדרך, יש צורך בתכנון מדוקדק של כל הפרטים, מא' ועד ת'. שלב זה נקרא שלב התכנון. השלב שבו יוצרים תוכנית עבודה, כדי שהעבודה עצמה תהיה חלקה ככל האפשר, ללא תקלות מיותרות ומכשולים בלתי צפויים.
למעשה, ככל שההשקעה בשלב זה תהיה גדולה יותר, כך הסיכוי להיתקע בהמשך הדרך יורד. אז למה בעצם יש לתכנן כל כך הרבה לפני שיוצאים לדרך?
תשתיות: ראשית, נדרשת בדיקה נרחבת של השטח, לפני ביצוע העבודות כמובן. כך ניתן יהיה לבדוק את התשתית, ולראות האם היא תקינה, או שמא זקוקה לטיפול ותחזוקה עוד בטרם תחילת הפרויקט. תמיד כדאי לגלות בעיות כאלו ואחרות בשלב התכנון ולא כשנמצאים בעיצומו של הפרויקט.
התחשבות בסביבה: עבודות בכביש או בשטח עשויות לגרום להפרעה לסביבה, כמו למשל עצירת התנועה בחלק מסוים של הכביש. לכן, נדרשת הכנה, כדי לדעת בדיוק היכן ובאילו שעות תיתכן הפרעה, מכיוון שבמקרים מסוימים יש צורך בכוח שיטור כדי לכוון את התנועה.
הפן הכספי: יתרון נוסף של שלב ההכנה קשור לפן הכלכלי. כדי להעריך פחות או יותר מה תהיה העלות של הפרויקט, יש לבצע הערכה עוד בטרם תחילת העבודות. כך ניתן יהיה להימנע מהוצאות בלתי צפויות בהמשך הדרך.
בטיחות: רבות הקרקעות בישראל שאינן ממופות. לכן, לעתים המהנדסים השונים נתקלים במכשולים בלתי צפויים שעשויים אף לסכן את חייהם. לכן חשוב מאוד למפות את השטח עוד בטרם תחילת העבודות. כך עשויים להימנע מסכנות וכאלו ואחרות שעשויות לעכב משמעותית את ביצוע העבודות.
לכן, אם אתם מחליטים שאתם מעוניינים לבצע קידוחים אופקיים, קידוחים אינטגרליים או כל סוג אחר של קידוחים, כדאי מאוד להיעזר בשירותיו של יועץ לקידוח, אשר ייתן לכם את כל הפרטים שלהם אתם זקוקים, כדי שתוכלו להוציא את הפרויקט שלכם לפועל.