קידוח בקרקע מעלה לחלק גדול מאיתנו בראש תמונה של קידוח אנכי, כלומר, אל תוך הקרקע. עם זאת, קידוח אופקי מאפשר לקדוח לאורך הקרקע, מתחתיה, ובזווית אופקית. השימוש בקידוחים אופקיים מבוצע כדי להעביר תשתיות שונות בתווך: מים, נפט, גז, חשמל, תקשורת וכדומה.
קידוח אופקי הוא שיטה יעילה במיוחד כשמדובר באזורים שלא ניתן להגיע אליהם, כמו אל מתחת לאזור עירוני מאוכלס בהרבה אנשים, מתחת לכבישים או דרכים סלולות. עוד יתרון לקידוח אופקי בהקשר של מים, הוא האפשרות להפחית את הלחץ מבאר מים אחת, דרך יצירת באר אחרת שמחוברת לה. קידוח אופקי מאפשר גם הקמת תשתיות יציבות של חשמל או גז שצריכות לעבור מתחת לאזורים שכבר פעילים (כבישים, תשתית קיימת וכדומה).
איך זה עובד?
קידוחים אופקיים יחלו בצורת קידוח ניסיון על מנת לוודא שאין פוטנציאל לפגיעה באזור שבו יתקיימו הקידוחים. ניתן להציב אמצעים למדידה ולבקרה בראש המקדח על מנת לעקוב אחר התוואי. עם ההגעה לנקודת היעד בקידוח, מחליפים את המקדח במקדח אחר המבצע את הקידוח עצמו, בכיוון ההפוך, אל נקודת ההתחלה. בסיום הקידוח מוכנסים הצינורות – לראש הצינור מוצמד ראש קידוח בקוטר גדול יותר על מנת להקל את הכנסת הצינור, עד שהוא מגיע לצד האחר.
בחירת הציוד המתאים
בחירת הציוד המתאים לכל פרויקט קידוח היא קריטית ליעילות העבודה. חברת קידוחים טובה תסקור את השטח ואף תחפור בו לפני הקידוח הרשמי כדי לבדוק האם התנאים בשלים. מעבר לכך, כל סוג עבודה דורש ציוד אחר, לדוגמא: קידוח באדמה דורש ציוד מסוים, בעוד שקידוח בסלע דורש ציוד אחר לגמרי. לצורך העניין, קידוח בסלע יתבצע רק בעזרת מקדח חזק, אך גם בעל דיוק ברמה גבוהה. לסיכום, החברה שמבצעת את הקידוח צריכה לקחת בחשבון את סוג השטח השטח, מזג האוויר והמתווה ההנדסי.
צפו: הדמיית קידוחים אופקיים