קידוחים אופקיים נעשים על מנת לפרוס תשתיות תת קרקעיות. כדי להתמודד עם סוגי קרקעות שונים יש צורך בבדיקה מוקדמת ובקידוח בעזרת ציוד מתקדם. לאחר שמבוצעת הבדיקה לאיתור תשתיות הציוד המשוכלל יסייע בפריסת תשתיות חדשות בצורה מהירה ונוחה, גם במקומות עם גישה מוגבלת.
בדיקה מקדימה למניעת תקלות
במרבית השטחים העירוניים הונחו בעבר תשתיות רבות שאיש לא יודע על קיומן ולא מבוצע עליהן מעקב שוטף. קידוחים אופקיים אשר יתבצעו ללא בדיקה מקיפה עלולים ליצור בעיות וסכנות. בדיקות אלו יכולות לחסוך המון כסף וכאבי לב על רכוש שנפגע. יש לבצע 2 צעדים עיקריים טרם תחילת קידוחים אופקיים:
- בדיקת אופי הקרקע – קידוחים אופקיים בקרקע חולית יצריכו ציוד בסיסי לקידוח ואילו קידוחים בקרקע סלעית יצריכו ציוד מיוחד לקידוח בסלע.
ליקויי תכנון. - בדיקות לאיתור תשתיות ישנות – אזור שהונחו בו תשתיות בעבר לרוב יוגדר כיותר בעייתי ויגרום לדחייה של תחילת העבודות, אך עדיף לדעת מוקדם מאשר בעיצומן של הקדיחות.
קידוחים אופקיים – איך עושים את זה נכון?
- רמת תכנון גבוהה – תכנון מקיף של כל שלבי הבדיקה והקידוח עוד לפני הגעה למתחם הקידוח, על מנת לסיים את העבודה כמה שיותר מהר עם כמה שפחות הפרעה לשגרת היום יום של התושבים.
- ציוד משוכלל – שימוש בציוד חדשני ומתקדם בשילוב עם עבודה מקצועית יוביל לעבודה יעילה ומהירה במסגרת הפרויקט.
- בטיחות – בכדי למנוע נזק לרכוש ופגיעה בפועלים יש צורך להיערך כראוי לכל יום עבודה ולכל פרויקט. במסגרת ההיבט הבטיחותי יש לבדוק את מזג האוויר הצפוי ואת סביבת העבודה.
קידוח בקרקעות שונות:
לסוג הקרקע משקל רב בהחלטה באיזה אופן יתבצעו הקידוחים האופקיים. יש לבחון את סוג הקרקע, התשתיות והסביבה, טרם תחילת העבודה. קיימת חשיבות רבה לציוד הקידוח שבו משתמשים, בכדי שיתאים לביצוע העבודה. ישנם 2 סוגי קרקע עיקריים שניתן לקדוח בהן באופק אופקי.
- קרקע סלעית – יכולה להופיע במגוון אזורים, גם הרריים וגם עירוניים. הקידוח בסלע הוא בעייתי ומאתגר ומצריך ניסיון וידע רב.
- קרקע חולית – ההנחה כי חפירה בחול היא יותר פשוטה מחפירה בסלע שגויה. קרקע זו לא יציבה, היא מקשה על העבודות ומהווה אתגר עבור חברות הקידוח.