עבודת הקידוח והתשתיות היא עבודה לא פשוטה אשר דורשת תכנון רב, הכרת השטח והתאמת הציוד הנכון למשימה. זאת נעשה גם כדי לחסוך זמן יקר וכסף למבקשי העבודה וגם על מנת לא להזיק לשטח הקיים. כידוע, מתחת לאדמה קיימות תשתיות של כבלים, צנרת וחשמל אשר מאפשרים את הקיום של האדם המודרני. בעבודות קידוח יש חשיבות רבה לשמור על תשתיות אלו ולא לפגוע בהן במהלך העבודה.
פגיעה בכבלים במהלך קידוח
בישראל כבר קרו מקרים של נזק לכבלים במהלך עבודות קידוחים וחפירות. מקרה אחד ארע כאשר אירעו עבודות חפירה בתל אביב על פי הזמנת העירייה ובמהלך העבודה, כאשר השתמשו במחפרון, נפגעו כלי התקשורת של בזק וכן צנרת.
ההיתר לחפירות של משרד התקשורת קובע כי יש לערוך סימון רשת תת קרקעי ולקבוע את העומק של הרשת מתחת לפני הקרקע. כמו כן יש לשמור על מרחק של כחצי מ' מתשתיות של כבלים. ההיתר קובע כי יש להגן על התשתית ביציקת בטון, בעבודת זהירה ובפיקוח של החברות.
במקרה זה נקבע כי חברת בנייה תפצה את בזק ב-110 אלף ש"ח על נזק לכבלים שנגרמו כתוצאה מקידוחים. במקרה אחר נגרם נזק לכבלים תת קרקעיים והוגשה תביעת נזקין רכוש בגין מצב שבו נגרם נזק לכבלים שביצע טרקטור.
איך ניתן למנוע נזק לכבלים?
על מנת להימנע מגרימת נזק לכבלים יש לפעול בצורה מאוד מדויקת ומקצועית. קידוחים אופקיים הם שיטה מצוינת שמונעת פגיעה בכבלים. בחברת שער קידוחים עושים כבר 17 שנה קידוחים אופקיים ויכולים לספק את הידע והניסיון שהופכים את העבודה למקצועית. כאשר מבצעים קידוחים אופקיים אין צורך בפתיחת כבישים ואין הפרעה שיכולה לפגוע בכבלים.
רמת התכנון היא מכריעה במקרים אלו וכוללת איסוף של מידע על התשתיות הקיימות ותכנון הקידוח באופן שלא יזיק לתשתיות ולכבלים הקיימים. כמו כן, ישנה חשיבות להתאים את הציוד המתאים לעבודה האמורה באופן שיהיה ניתן לבצע את העבודה ללא נזקים, על הצד הטוב ביותר ובכמה שפחות זמן.