ישנם הרבה סוגים שונים של עבודות – קידוח אינטגרלי, קידוח אופקי וכו'. אבל בעת תכנון פרויקטים קידוחים עלינו להיות מוכנים לכל תנאי השטח האפשריים, כולל כאלה שנובעים משינויים במזג האוויר. בהקשר זה, אצלנו בארץ הקידוחים מתחלקים לשתי קבוצות מרכזיות – קידוחים יבשים בעונת הקיץ וקידוחים רטובים בעונת החורף.
ההכנות לקראת קידוח יבש כאשר האדמה חמה ויבשה שונה במקצת לעומת ההכנות לקראת קידוח רטוב, אז האדמה רטובה ולחה. חברת קידוחים שמנוסה בתחום זה תדע אילו כלים הם הנכונים להשתמש בהם בכל אחת מהסיטואציות הללו.
קידוח רטוב וקידוח יבש משמשים, בין היתר, למטרות בנייה. במהלך הקידוח מוכנסות אל האדמה כולנסאות, שהמטרה שלהן היא ליצור יסודות חזקים למבנה שעתיד לקום באותו מקום.
קידוח רטוב
הקידוחים הרטובים מתבססים כיום על בנטונייט. שיטה זו צברה פופולריות במהלך השנים האחרונות, זאת בזכות היעילות הרבה שלה – היא חוסכם בכוח אדם, בעלויות ובזמן. בנוסף, הקידוח הרטוב נחשב כידידותי לסביבה. והכי חשוב – הוא מהווה בסיס חזק במיוחד עבור מבנים.
הסכנה בקידוח רטוב הוא מחשש לקריסה, שעלולה לנבוע מהלחות הגבוהה עם האדמה. קידוח עושה נעזר במינרלים טבעיים, שבעת מגע עם המים הופכים אותם לעיסה צמיגית.
קידוח יבש
שלב התכנון הוא קריטי מאוד במהלך עבודה של קידוח יבש למטרות בנייה, המכונה גם קידוחי כולנסאות. הוא משפיע על הצלחת השלב שלאחר מכן, שלב הנחת היסודות, שמהווים את הבסיס של המבנה כולו עליו הוא עתיד להישען למשך שנים ארוכות.
לכן, המסקנה היא שכאשר מתעורר הצורך בעבודת קידוח כלשהי יש לפנות אל חברה שמנוסה בתחומים אלה, כי רק חברה שמחזיקה בבעלי מקצוע מיומנים תדע לזהות את הניואנסים הנדרשים כדי שהפרויקט יוכתר כהצלחה.