עיקר העבודה בביצוע קידוחים אופקיים הוא יצירת הקידוח היציב והאמין ביותר שדרכו יהיה ניתן להעביר בבטחה תשתית מסוגים שונים: מים, חשמל, קווי תקשורת ואף גז. לשם כך, יש צורך בצינורות חזקים ועמידים, דרכם תעבור התשתית. ברור כי ישנן תקלות לא צפויות שגורמות לצינורות אלו להינזק לאחר שימוש רב או בשימוש לא זהיר, אך המטרה היא שצינורות התשתית המוחדרים אל הקידוח החדש, יחזיקו מעמד זמן רב ויהיו אמינים.
ישנם סוגים שונים של צינורות ותשתית – נסקור כמה מהם בקצרה בשורות הבאות:
- צינורות בטון – אלו הם צינורות נפוצים הקיימים כמעט בכל מקום שבו שוכנת אוכלוסייה. צנרת זו משמשת לניקוז, לאיסוף מים ולסילוקם, כמו גם לאיסוף ולסילוק שפכי תעשייה או שפכים עירוניים.
- צינורות פוליאתילן – אלו הם צינורות נפוצים במיוחד ומיועדים למספר מטרות: אספקת מים, הובלת מי שופכין או העברת קווי תקשורת. צינורות אלו מגיעים בקטרים שונים, בדרך כלל עד אזור 35 סנטימטרים.
- צינורות פוליאתילן ייעודיים לתקשורת – צינורות אלו מיועדים להעברה של תשתית חשמל ותקשורת תת קרקעית. לחלק מצינורות אלו, ישנו צינור הולכה המיוצר באמצעים מתקדמים. אל צינור ההולכה ניתן להחדיר את הכבלים באמצעות אוויר דחוס או בחוט סטלבנד המיועד למשוך אותם אל עבר קצהו השני של הקידוח.
כמובן שכל צינור הנבחר להולכת תשתית מסוימת, ייבחר בהתאם למספר מאפיינים, כמו למשל: גודל הפרויקט, כמות התשתית שיש להעביר, סוג התשתית ועוד.