קידוחים אופקיים משמשים כיום למגוון רחב של עבודות, בעיקר בתחום התשתיות. זהו הליך המבוסס על מספר שלבים שצריכים להתבצע 'על פי הספר' כדי להבטיח את ההצלחה, תוך תכנון מקיף של הפעולה. נקודת ההתחלה בכל אחד מהמקרים, עוד לפני שיוצאים לדרך, צריכה להיות בחינה של התאמת סוג הקידוח לקרקע, התאמה שצריכה להיות כמובן מלאה ולבחון את כל האספקטים.
יתרון משמעותי של קידוחים אופקיים הוא שבכוחם להתמודד בהצלחה עם מגוון רחב של קרקעות, מה שמציע גמישות שממש לא קיימת בכל סוג של קידוח. כדי לפשט את העניינים, ראוי לחלק את סוגי הקרקעות לשניים עיקריים, שבכוחו של הקידוח האופקי להתמודד איתם בצורה מלאה.
קרקע סלעית
סוג הקרקע הראשון היא קרקע המוגדרת כ"סלעית", אותה ניתן למצוא למעשה בכל אזור ואזור: גם בשטחים פתוחים וגם בערים מפותחות ומתועשות. משימת הקידוח בסלע נחשבת לאחת המורכבות והבעייתיות בתחום, וזאת עקב החוזק של הקרקע. כדי להתמודד עם כך, נהוג לבצע קידוחים אופקיים לאחר תכנון מקיף של הקוטר שלו, תוך שימוש בציוד מתקדם המותאם לביצוע משימות מהסוג הזה באופן מלא.
במקרה של קרקע סלעית, חייבים לנקוט משנה זהירות. פגיעה באזורים לא רצויים בקרקע הסלעית, בעיקר באזורים עירוניים, עלולה להביא לפגיעה משמעותית בתשתיות. פגיעה זו הופכת את התהליך למורכב, עקב לא מעט סיבות, ואף מייקרת אותו. את המצב, אחרי הכול, נדרש להחזיר לקדמותו.
קרקע חולית
קידוחים אופקיים יכולים לשמש גם על מנת לקדוח בקרקע חולית, אשר המציאות מראה שהיא הרבה יותר מורכבת לקידוח ממה שאנשים חושבים. כאן, האתגר העיקרי הוא להתמודד עם היותה של הקרקע רכה, כמו גם עם השינויים שמאפיינים את דרגת הרכות והחוזק שלה בהתאם למיקום הספציפי בו היא נמצאת. על החברות הקודחות להבטיח יציבות של אמצעי הקדיחה, שאינה מובנית מאליה כלל וכלל בתנאים האלה. גם כאן, התכנון של המלאכה צריך להיות מוקפד, הבדיקות שמתבצעות צריכות להיות מקיפות והציוד מותאם לסוג זה של עבודה באופן מלא.
בכל אחד מהמקרים, כאשר פונים לחברה לביצוע הקידוח צריך לראות שהיא מנוסה בעבודות קידוחים בתנאים דומים לאלה המאפיינים את אזור העבודה הספציפי.