קידוחים אופקיים נחשבים לסוג הקידוח הפופולרי ביותר כיום. אלא שיש מגוון רחב של קידוחים אופקיים. במאמר זה נעסוק בקידוח בדחיקה, המיועד לקידוח למרחקים קצרים ובשטח עירוני.
כשבמצעים קידוח באדמה, יש צורך לפנות את אותה אדמה שהוצאה החוצה עם סיום העבודות, אלא שבקידוח בדחיקה, אין צורך לעשות זאת, זאת מכיוון ששימוש בשיטה זו, זאת בניגוד לשיטות רבות אחרות, אינו גורם למטרד ולא דורש פיקוח מיוחד ו/או סגירת כבישים במהלך עבודות הקידוח.
היתרונות של קידוח בדחיקה
למעשה, בניגוד לשיטות אחרות שבעת השימוש בהן נדרשת חסימת כבישים ו/או שימוש במשטרת ישראל, בקידוחים אלו אין צורך בכך, והחיים נמשכים כסדרם.
לכן, שיטה זו נחשבת יעילה, נוחה ובטוחה, ונעשה בה שימוש במקומות רבים, בדרך כלל, כפי שציינו, בשטח עירוני, כמו למשל בעת פריסת והתקנת כבלי תקשורת (אינטרנט, טלפון, טלוויזיה וכו') בבניין מסוים.
כמו כן, אם רוצים לחבר בניין או קבוצת בניינים לרשת החשמל, בדרך כלל מבצעים זו על ידי העברת כבלי חשמל בצורה תת קרקעית ולא יעילה, במקום לעשות זאת בעזרת קידוח בדחיקה – שיטה שלה יתרונות רבים על פני שיטות אחרות.
חשיבות הציוד
בכל אופן, לא כל חברת קידוחים יכולה לבצע קידוח בדחיקה, שכן על החברה להחזיק בציוד איכותי ואמין, שיעזור לבצע את העבודות בצורה היעילה ביותר, במינימום זמן ותוך הקפדה על סטנדרטים גבוהים.
בדרך כלל, המכונה שעימה מבצעים קידוחים אלו הינה P-80 – מכונה שבעזרתה ניתן לבצע קידוחים בקוטר מקסימלי של 10 צול לאורך של 25 מטרים לכל היותר.
שיטת קידוח בדחיקה, כפי שהסברנו, נחשבת למובילה בתחום וכזו המספקת מענה לגופים רבים במשק הישראלי, לרבות חברת החשמל, רשויות מקומית, חברות תקשורת וחברות בנייה ותשתיות.