עם השנים, כמו בתחומים רבים, גם תחום הקידוח הלך והתפתח. טכנולוגיות חדשות נכנסו, ציוד שהחליף ציוד ישן, טכניקות שונות ועוד. אלא שגם היום, אחת מטכניקות הקידוח הפופולריות ביותר היא קידוח אופקי, הנחשבת לאחת המבוקשות, הן בישראל והן בעולם.
עבור אלו שלא יודעים, קידוחים אופקיים מתבצעים למעשה כדי לפרוס תשתיות מתחת לפני השטח. קידוחים אופקיים נועדו, בין היתר, להתמודד עם סוגי קרקעות שונים, לרבות קרקע סלעית.
איך מבצעים קידוחים אופקיים?
ראשית, כל קידוח אופקי מתחיל בקידוח ניסיון, זאת כדי לוודא שהאזור שבו אמור להתבצע הקידוח מתאים לסוג העבודה. כך ניתן ללמוד לא מעט על שטח הקידוח ולבצע הערכות רבות. לאחר שמתחילים לבצע את הקידוח, יש לתת תשומת לב מירבית למקדח, שכן עת הוא מגיע לנקודת היעד, על חברת הקידוח להחליפו באחר. לאחר שעבודות הקידוח בוצעו, ניתן להכניס פנימה צינורות.
אילו סוגי קידוחים אופקיים קיימים?
קידוח בסלע
מדובר באחד הקידוחים האופקיים המורכבים ביותר, בטח לעומת השיטות האחרות. קידוח זה מבוצע בעזרת מכונות קידוח מתקדמות וגדולות, המבצעות את עבודת הקידוח בצורה מדויקת להפליא, כדי לא לפגוע באדמה הסלעית.
קידוח בדחיקה
לעומת קידוח בסלע, קידוח בדחיקה מבוצע בעזרת מכונות קטנות, בעזרתן ניתן לבצע קידוחים קטנים יותר, באורכים קצרים של עד 25 מטר. קידוח זה מבוצע בעיקר בעבודות בתוך העיר.
קידוח אינטגרלי HDD
קידוח המבוצע עד למרחק של 3200 מטרים. קידוח זה מבוצע עת רוצים לבצע קידוחים למרחקים גדולים ומבלי לגרום להפרעה סביבתית, כמו למשל קידוח מתחת לכביש מרכזי.