נסו לדמיין לעצמכם חפירת בור על חוף הים, בהשוואה לחפירת בור על קרקע המרוחקת כמה קילומטרים מהים. מדובר בשתי משימות שונות לחלוטין: בעוד שחפירת בור על החוף נחשבת קלה יותר, חפירה בקרקע איתנה ויציבה יותר היא סגנון משימה אחר – האדמה הרבה פחות רכה.
אדמה חולית מהווה אתגר עבור חברות קידוחים רבות, מכיוון שהקידוח נעשה באדמה רכה. באזורים הקרובים לים (מישור החוף למשל), ישנם מאפייני קרקע ספציפיים המשפיעים על תהליכים בה, כמו למשל סחיפת קרקע. זו הסיבה שבגללה חברת קידוחים צריכה להיות מקצועית מאוד ולבצע את העבודה בצורה יסודית שתבטיח שהצינורות השונים או היסודות שיעברו מתחת לאדמה, יהיו יציבים.
על מנת שקידוח בקרקע חולית יהיה מוצלח, יש לקדוח לעומק, עד אשר מגיעים לקרקע יציבה. הדבר מחייב מחברות קידוחים להעסיק אנשי מקצוע מיומנים ולהשתמש בציוד מתקדם. בקידוחים מסוג זה יש להקפיד יותר מתמיד על דיוק מקסימלי ושמירה על המתווה שקבע המהנדס, אם מדובר בקידוח שהוא חלק מפרויקט בנייה. ככל שהאדמה תהיה רכה יותר, כך עלולים להתרחש בה שינויים בעתיד ולכן חשוב שעבודת הקידוח תהיה יציבה.
חשוב לעבוד עם ציוד מתקדם ואיכותי
קיימת חשיבות גדולה לציוד הקצה שבו משתמשת החברה לשם ביצוע הקידוחים אופקיים. ייתכן כי קידוח מסוים יבוצע באמצעות ציוד שאינו מתאים לקרקע חולית ולכן הוא לא יחזיק מעמד למשך זמן רב. כאן קיימת חשיבות עליונה לביצוע בדיקה של הקרקע עוד בטרם מתחילים בקידוח וקבלת כמה שיותר נתונים על אודותיה.
שיטה מקובלת על חברות קידוחים היא שימוש בתמיסת בטונייט כאשר עליהן לקדוח בקרקע חולית. תמיסת הבטונייט מיועדת לשמור על יציבות הבור, עד לסיום עבודת היסודות, במקרה שבו מדובר בקידוחים לפרויקטי בנייה. כך קל יותר לחדור לקרקע החולית ובמיוחד לקרקעות שבהן יש מי תהום – ובאופן זה מצטמצמת סכנת התמוטטות של הקרקע לאחר הקידוח או אפילו במהלכו.