תחום הקידוחים נחשב כיום למורכב מאוד, עם מגוון רחב של שיטות וכלים שנלקחים בחשבון. אחת ההחלטות הנפוצות ביותר כיום, בטח ובטח בתנאים מורכבים, היא ביצוע קידוחים בצורה אופקית. קידוחים אלה מחייבים תכנון מוקדם וציוד מתאים, אך עבור אלה שעושים זאת מסתתרים יתרונות דוגמת קיצור תהליכים, מניעת שיבוש אורח החיים באזור העבודה ולעתים גם צמצום עלויות.
שאלה שעולה בלא מעט מקרים, הנוגעת לאותה הפשטה של התהליך, היא האם הקידוחים מונעים את הצורך לבצע חפירה מוקדמת?
כך התמונה הופכת לפשוטה יותר
לכל עבודת קידוחים, חשוב להזכיר כבר בנקודה הזו, יש חוקים משלה, כך שלא ניתן להתייחס אליהן כאל מקשה אחת. בכל זאת, אפשר לטעון כי אחוז ניכר מבין העבודות הנעשות בתחום לא מצריכות חפירות מוקדמות – זהו למעשה היתרון המרכזי שלהן. אם במקרה של קידוחים אנכיים הקידוח צריך להתבצע במספר שלבים, כולל החפירה המוקדמת, כאן אפשר להתמקד בעיקר: תכנון ראשוני (כפי שנראה בהמשך) ולאחר מכן תחילת הליכי הקידוח. גם כאשר נדרש לבצע חפירה עד לעומק מסוים, ייעשה הדבר לעומק הקטן ביותר האפשרי, על פי סוג העבודה. כשמגיעים אליו, אפשר להתחיל לבצע את הקידוח האופקי, מבלי כאמור שתיעשה פגיעה בסביבה או בהתנהלות של כל מי שעובר בה.
אם במקרה של קידוחים בשיטות אחרות דרוש לא פעם פרק זמן של שבועות או אפילו חודשים, כאן ניתן לעיתים לבצע את המלאכה כולה תוך לא יותר מאשר מספר ימים. מעבר לפשטות התהליך וקיצור הדרך לתוצאה הסופית המיוחלת, ניתן בדרך זו לחסוך כספים בשיעור משמעותי. ככל שהעובדה מתארכת ובעלי המקצוע פועלים בשטח, הרי, כך המחיר הכולל של הקידוח עולה.
ובכל זאת: יש צורך בתכנון
גם אם יש מקרים בהם קידוחים אופקיים אינם מצריכים חפירה מקדימה, כפי שראינו מעלה, ברור שאסור לקחת אותם כמובנים מאליהם. רוב החברות הפועלות בתחום ייצאו לדרך, עם פרויקט מסוים, רק לאחר שהן יבצעו את קידוח הניסיון הכל כך הכרחי. המטרה של הקידוח היא לבדוק את תנאי השטח ואת ההתאמה של הציוד אליהם. הניסיון מאפשר לחברות לדעת לקראת מה הן נערכות ולתכנן את המאפיינים הספציפיים של העבודה.