שיטת קידוח אופקי נועדה על מנת לפרוס תשתיות מתחת לפני השטח, למטרות שונות. לשיטה זו יתרונות רבים, כשהעיקרית שבהן היא היכולת לקדוח במגוון רחב של סוגי קרקע – קשים יותר וקשים פחות.
לפני שחברת ש.ע.ר קידוחים מתחילה בביצוע הפרויקט, מהנדסיה בוחנים את השטח וכמובן את הקרקע – לה משקל גדול בפרויקט. כלומר, הקרקע עשויה להשפיע על אופן הקידוח במקרים רבים, ולכן חשוב לבדוק היטב את סוג הקרקע לפני שיוצאים לדרך.
במאמר זה נעסוק בשני סוגי הקרקע העיקריים – קרקע חולית וקרקע סלעית.
קרקע חולית
אם תשאלו אדם שאינו איש מקצוע היכן קל יותר לקדוח – בקרקע סלעית או חולית – סביר להניח שהוא יגיד שלדעתו קל יותר לקדוח בקרקע חולית. אך למעשה, הדבר אינו נכון.
לא תמיד הקידוחים מתבצעים בשטחים רכים, כמו למשל בחוף הים, ולא תמיד החול רך כמו בים. לכן, לעתים עבודות קידוח אופקי בקרקע חולית קשות עד מאוד ומהוות אתגר גדול עבור ש.ע.ר קידוחים.
כמובן, שמלבד החשיבות הגדולה של התכנון לפני תחילת העבודות, ישנה חשיבות גדולה לא פחות לציוד שבו נעשה שימוש בעת הקידוח. כשקודחים בקרקע חולית, יש להשתמש בציוד המתאים בדיוק לקרקע זו.
קרקע סלעית
קרקע זו יכולה להופיע במגוון אזורים, כמו למשל באזורים הררים או בשכונות מגורים הנמצאות בתוך העיר. קידוח זה, בדומה לקידוח בקרקע חולית, מצריך ניסיון רב וידע רחב, וכן ציוד המתאים בדיוק לקדיחה בקרקע סלעית.
כשמבצעים עבודות קידוח בקרקע סלעית, יש לקחת בחשבון גם את הסביבה הסמוכה, כדי לא לפגוע בתשתיות קיימות.
בכל מקרה, כשזה נוגע לעבודות קידוח, בטח כשמדובר על קידוח אופקי, חשוב לבחור חברת קידוח בעלת ניסיון רב בתחום.