ישנם לא מעט סוגים של קידוחים – חלקם מתאימים ליותר סוגים של עבודות, וחלקם פחות. אך ישנו סוג אחד של קידוח, שפשוט אי אפשר בלעדיו. בכל מצב ובכל פרויקט.
קידוחים אלו נקראים קידוחים לביוב, ונחשבים לפופולריים עד מאוד. אלו הכרחיים, כפי שציינו, בכל פרויקט נדל״ן, מהקמת מרכזים מסחריים, בנייני מגורים, פארקים ציבוריים ומקומות בילוי ומוסדות ציבוריים, זאת כדי לשמור על הניקיון על ידי סירקולציה, במסגרתה מי השפכים יוצאים מהאזור הבנוי.
קידוחים לביוב מתבצעים בעזרת ציוד מיוחד, המאפשר לקדוח במגוון רחב של קרקעות – מקרקעות קשות עד מאוד לקרקעות קלות יותר לקדיחה. קידוחים אלו נעשים בדרך כלל בשיתוף פעולה מלא עם הקבלנים וחברות הבנייה. בדרך כלל, קידוחים לביוב חייבים לכלול בתוכם שיפוע בהתאם לדרישות הקבלן, זאת כדי לאפשר זרימה תקינה.
קידוחים לביוב מתבצעים בשני מקרים עיקריים: במקרים של בניית מרכזים מסחריים ובסביבת בנייה רוויה.
סביבת בנייה רוויה
בישראל ישנה מצוקת נדל״ן, זה הרי כבר ידוע. מצוקה זו נובעת מכמה סיבות, שהמרכזית ביניהן הוא הביקוש שגובר על ההיצע. כדי להגדיל את ההיצע על הקבלנים השונים לבנות כמה שיותר דירות למגורים, מה שעשוי להוביל לירידת מחירים גם באזורים המבוקשים, דוגמת גוש דן, ירושלים, חיפה והשרון, שם מתקיימת בנייה רוויה וישנה דרישה אף להרחיבה.
אלא שקבלנים העוסקים בפרויקטים באזורים אלו עלולים להיתקל בבעיות בהנחת התשתיות זאת בשל הצפיפות הרבה. כאן נכנסים לתמונה קידוחים לביוב, שיכולים להתבצע אפילו באזורים צפופים אלו. כך ניתן להמשיך עם בנייה רוויה מבלי לחשוש מהתשתיות.
בניית מרכזים מסחריים
באופן טבעי למדי, מרכזים מסחריים מושכים אליהם מבקרים רבים, ולכן, ישנה חשיבות גבוהה לאיכותה של מערכת הביוב, שתפקידה לגרום למבקרים להרגיש בנוח ולגרום להיגיינה מרבית. בשל סיבה זו, עד לפני שנים לא רבות, מרכזים אלו היו ממוקמים בסמוך לתשתיות קיימות, זאת כדי להתחבר לביוב.
אלא שכיום ניתן לבצע קידוחים לביוב כמעט בכל מקום, ועל ידי כך קבלנים ויזמים יכולים להקים מרכזים מסחריים במקומות שנמצאים במרחק רב מתשתית קיימת.