החלטתם לבצע קידוח אופקי באזור שאותו אתם לא מכירים ובאמצע הקידוח גיליתם לפתע שבדיוק במקום שבו אתם עוברים עם הציוד שלכם, עוברת תשתית חשמל או מים. במקרה הטוב, תשימו לב לכך עוד לפני שאתם גורמים נזק לתשתית הקיימת ואולי תפגעו בצינור המעביר את הכבלים. במקרה הרע, התשתית הקיימת תיפגע ותגרום להפסקות מים, חשמל או תקשורת באזור.
במיוחד באזורים אותם אינכם מכירים ועליכם לבצע בהם עבודות קידוח, רצוי להשתמש בשירות של ש.ע.ר קידוח ותשתיות – בדיקה ואיתור תשתיות מתכת המצויות מתחת לאדמה. ישנן שיטות שונות לביצוע בדיקה ואיתור תשתיות. בדרך כלל מבוצע שימוש בציוד ייעודי שמטרתו גילוי תשתית, אם זו קיימת, מבלי להרוס תשתיות קיימות או באמצעות רדאר החודר אל הקרקע.
השיטה הראשונה מבוססת על גלאי שדות מגנטיים – המאפשר לגלות תשתיות מתכת המצויות מתחת לאדמה. השיטה השנייה שבה חודרים אל הקרקע, מטרתה לגלות צנרת אל מתכתית, כמו לדוגמא צינורות העשויים בטון, פלסטיק או חומרים אחרים. ישנה חשיבות עליונה לצוות המבצע איתור תשתיות קיימות. על הצוות להיות מיומן ובעל ניסיון בביצוע הבדיקה.
כאשר אזור מסוים עובר בדיקה מקיפה, כפי שאנו בש.ע.ר קידוח ותשתיות מבצעים, ניתן יהיה לבצע בו עבודות על ידי חברות קידוחים ולהיות שקטים שאין סכנה לתשתיות כלשהן הקיימות במקום. במקרה שבו נמצאות תשתיות שהונחו במקום בעבר, ניתן לשנות את תוואי הקידוח המתוכנן על מנת לא לפגוע בדבר.
איפה ניתקל בצורך בבדיקה ובאיתור תשתיות?
בדרך כלל בשטחים עירוניים הקיימים עשרות שנים, לא קיים תיעוד מסודר ומלא של תשתיות. בשטחים אלו, כפי שניתן לדמיין, עוברות תשתיות שונות כמו מים, תקשורת וחשמל, ולכן במיוחד בהם מומלץ לבצע איתור תשתיות לפני תחילתו של פרויקט הכולל קידוחים מסוגים שונים. זכרו – בדיקה מקדימה עשויה בהחלט למנוע מכם עגמת נפש בעתיד!