כאשר מדברים על התפתחות טכנולוגית האדם הממוצע אולי חושב קודם כל על תחומים כמו מחשבים או רפואה, אבל עם חלוף השנים גם אל תחום הקידוח נכנסו טכנולוגיות חדשות. על אף זאת, לאורך כל הזמן הזה דבר אחד לא השתנה והוא הפופולריות של טכניקת הקידוח האופקי, שנחשבת גם בארץ וגם בחו"ל כאחת המבוקשות ביותר בעולם.
קידוח אופקי הוא טכניקת קידוח שמטרתה היא לפרוס תשתיות שונות מתחת לפני השטח. כמו כן הטכניקה יכולה להתמודד עם סוגים שונים של קרקעות, כולל קרקע סלעית.
איך מתבצע קידוח אופקי?
השלב הראשון של כל קידוח אופקי הוא ביצוע קידוח ניסיון, זאת כדי לוודא שאזור הקידוח מתאים לעבודה מסוג זה. קידוח הניסיון מאפשר ללמוד על תנאי השטח ולבצע הערכות שיועילו להמשך הפרויקט. לאחר שעבודות הקידוח הושלמו, ניתן להכניס פנימה את הצינורות שמכילים את התשתיות שרוצים להתקין.
סוגי קידוחים אופקיים
ישנם מספר סוגי קידוחים אופקיים שנחשבים כיעילים בימינו. להלן כמה מהם:
קידוח בסלע – אמנם מדובר בקידוח אופקי מורכב אך הוא בטוח יותר לעומת שיטות קיימות אחרות. הקידוח מבוצע באמצעות מכונה מתקדמת שאיננה פוגעת באדמה הסלעית.
קידוח בדחיקה – בהשוואה לקידוח בסלע, קידוח בדחיקה מבוצע על ידי מכונות קטנות יותר ולכן גם גודל הקידוח בהתאם – אורך קצר של עד 25 מטרים. קידוח בדחיקה מתבצע בעיקר כחלק מעבודות במרחב אורבני.
קידוח אינטגרלי HDD – קידוח למרחק רב של עד 3.2 קילומטרים. מתאים לפרויקטים למרחקים גדולים בהם ישנו רצון להימנע מהפרעה סביבתית, לדוגמת קידוח מתחת לכביש מרכזי.